Dışkıcılık (Koprofili)

Koprofili, bir kişinin dışkıya karşı cinsel bir ilgi veya çekim duyması durumudur. Bu sapkınlık tıbbi olarak tanımlanmış bir durumdur ve psikiyatrik bir bozukluk olarak kabul edilir. Koprofilinin tanısı koymak zor olsa da, kişinin normal bir cinsel hayatı olan birçok insan tarafından kınanır ve reddedilir.

Koprofili genellikle psikolojik problemler ve travmalar sonucu ortaya çıkar. İstismar, taciz, fiziksel şiddet veya istismar, çocuklukta yaşanan cinsel kötüye kullanım ve benzeri olaylar, koprofilik davranışların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu tür davranışlar, kişinin normal bir cinsel hayatı olan birçok insan tarafından kınanır ve reddedilir.

Ayrıca bu rahatsızlığın nedenleri arasında;

  • Anne, baba ve öncesi kuşaklardan gelen negatif genetik inanç ve bilinçaltı kodları (örneğin göz rengi, cimrilik, asabiyetin aktarımı gibi erkeklere güven olmaz, cinsellik acı vericidir vb. inançların aktarımı),
  • Anne karnında iken hamilelik döneminde annenin yaşadığı (köpek saldırısı, kaza, yakın kaybı, bebeği aldırma isteği vb) ve hissettiği duygu ve düşüncelerin cenine yansıması nedeniyle oluşan negatif bilinçaltı inançlar (istenmeme duygusu, korku vb),
  • 0-12 yaş çocukluk döneminde maruz kalınan negatif olaylar (şiddet, taciz), tehdit (yaparsan annen olmam vb) ya da şakalardan (seni leylekler getirdi vb) kaynaklanan negatif bilinçaltı inançları,
  • Ortak söylemlerden gelen (erkeklere güven olmaz, erkekler sapıktır, cinsellik kadının kullanılmasıdır vb sözler ile film, haber, dizilerdeki sahne ve söylemler) olumsuz bilinçaltı inançları da sayılabilir.

Koprofilik davranışlar, insanlar arasında nadir görülen bir durumdur. Bununla birlikte, modern tıp ve psikoloji, bu sapkınlığı daha iyi anlamamıza ve tedavi etmemize yardımcı olmaktadır. Koprofili, birçok kişi için anlaşılması ve kabul edilmesi zor bir konudur, ancak bu sapkınlıkla ilgili her türlü davranışın cezalandırılması gerektiği de unutulmamalıdır.

Koprofili, toplumun geniş kesimleri tarafından kabul edilemez olarak görülür ve kanunlarla yasaklanmıştır. Bu sapkınlık, sadece bir psikiyatrik bozukluk olarak ele alınmalı ve tedavi edilmelidir. Bilinçaltı kod (inanç) yenilemesi yapılması, travmalara ilişkin çalışma yapılması ve terapi alınması önerilir.